img
Aliağa Anaokulu

Aliağa Anaokulu 

Aliağa Anaokulu Türkiye’nin seçkin anaokullarını bünyesinde toplamıştır. En prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Aliağa Anaokulu, faaliyetlerini bilim ve teknoloji ışığında sürdürür.

Büyük Umutlar Anaokulu da en iyi Aliağa Anaokulu olarak hizmet vermekte olup İzmir’deki binlerce velinin tercih sebebidir.

2014 yılında açılan ve o günden beri aynı çizgide ilerlemeyi sürdüren Büyük Umutlar Anaokulu, ‘çocuklarımız, umudumuz’ sloganından güç alır.

3-6 yaş arası çocuklara eğitim verilen okulumuzun uzman kadrosu alanında eğitimli ve tecrübeli branş öğretmenlerinden, psikologlardan, idari personellerden oluşmaktadır.

Neden Anaokulu?

Çocukların en hızlı gelişim gösterdiği dönem 0-6 yaş arasıdır. Özellikle 3-6 yaş arası oldukça kritik bir öneme sahiptir. Çocuk, bu yaşlarda dünyayı anlamlandırmaya, çevresinde olup bitenlerin farkına varmaya, kendini ifade etmeye başlar. Çocuğun kişiliği bu dönemde şekillenir. Beyin gelişiminin büyük bir kısmı da yine bu yaşlar arasında tamamlanır.

İşte böyle önemli bir süreçte çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal açıdan desteklenmesi, devamlı aktif tutulması gerekir. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu, çocuğu profesyonel eğitim verilen bir anaokuluna göndermektir.

Nitekim, araştırmalara göre okul öncesi eğitim alan çocukların, ilerleyen süreçte okulu daha fazla sevdikleri, okula devam oranlarının daha yüksek olduğu saptanmıştır.

Anaokulları çocukların aileleri dışında, bu koca dünyaya açılan ilk kapısıdır. Çocukların daha özgüvenli yetişmesinde, sorumluluk sahibi olmasında, üretkenliğinin gelişmesinde anaokullarının payı çok büyüktür.

Öte yandan anaokulları, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmelerine ve bunu sürdürmelerine de katkı sağlar. Ebeveyn-çocuk ilişkisinin doğru ilerlemesine yardım eden anaokulları, çocukların zekâ gelişiminde yadsınamaz bir role sahiptir.

Onların bireyselleşmesi, sosyalleşmesi, iletişime ve gelişime açık olması; sevgi-saygı ve paylaşımcılık gibi değerleri benimsemesi anaokulları sayesinde çok kolay olacaktır.

Büyük Umutlar Anaokulu verimli ve kaliteli eğitimin doğru adresi olarak, çocukların bu yaşta ihtiyacı olan her bilgiyi ve deneyimi kazanmalarına yardım eder.

Amacımız çocukları her gelişim alanında en iyi şekilde desteklemektir. Duygusal, psiko-motor, dil, sosyal-duygusal ve özbakım gibi konularda onların yanında olmak, öğrenme ve merak duygusunu tetiklemek en büyük hedefimizdir.

Büyük Umutlar Anaokulu bilir ki, her çocuk bir hazinedir. Yaptığımız şey, bu hazinelerin içinde gizli mücevherleri ortaya çıkarmaktır.

En İyi Aliağa Anaokulu: Büyük Umutlar

Türkiye’nin en iyi anaokulu olma hedefiyle kurulan Büyük Umutlar Anaokulu’nda büyük başarılar hedeflenir, büyük adımlar atılır! Okul öncesi eğitim alanında referans isimlerden biri olan Büyük Umutlar Anaokulu, eğitimde yüksek kalite standartlarını benimser ve uzun vadeli sonuçları hedefler.

Amacımız, çocuklara bir şeyler ezberleterek günü kurtarmak veya faydasız aktivitelerle zaman öldürmelerini sağlamak değil, okulda geçirdikleri her dakikayı değerli kılmaktır.

Çocuklarda merak uyandıracak, ilgisini çekecek etkinliklerle zenginleştirilen eğitim programımız, Milli Eğitim Bakanlığı’na, modern ve güncel eğitim yaklaşımlarına tamamen uygundur.

Pasif metotlardan uzak bir şekilde eğitim vermeyi ilke edinen öğretmenlerimiz, çocukların her aşamada eğitim sürecine dâhil olmaları için çalışır.

Böylelikle onların kendi yeteneklerini, çevresini ve dünyayı eğlenerek keşfetmesi mümkün olur. ‘Çocuklar her şeyin en güzeline lâyıktır.’ Bilinciyle hareket eden Büyük Umutlar Anaokulu, tüm eğitim hizmetlerini bu temel üzerine inşa etmiştir.

 


Okul Öncesi Doğa Etkinlikleri Ne Gibi Avantajlar Sağlar?